Kızılay Web Banner 950X100

Bolu’da ormana düşen yıldırım yangın çıkardı

Bolu’da ormana düşen yıldırım yangın çıkardı

Asayiş Yayın: 28 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 28.07.2023 14:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
960 okunma
Google News

  - Yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor 
 
  (Fotoğraflı)   
 
  İlhami Çetin - Enes Özkan   
  BOLU (İHA) - Bolu’nun Göynük ilçesinde ormanlık alanda yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor.   
  Yangın, Aşağıkınık köyü mevkiindeki ormanlık alanda başladı. Edinilen bilgiye göre, akşamüzeri saatlerinde etkili olan sağanak yağışın beraberinde Aşağıkınık köyü yakınlarında bulunan ormanlık alana yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi neticesinde orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın, ormanda yayıldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerince kontrol altına alınan alevler, bir süre sonra yeniden etkili oldu. Engebeli arazide alevlere müdahale etmekte zorlanan ekipler, bölgeye helikopter desteği istedi. Bursa'dan gelen Orman Genel Müdürlüğü yangın söndürme helikopterinin desteğiyle alevleri söndürme çalışmaları sürüyor. Bolu merkez, Göynük, Mudurnu ve Seben ilçeleri ile Düzce'den gelen orman işletme müdürlüklerine ait arazözler de karadan çalışma yürütüyor. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.